СБУ викрила розкрадання 0,9 млн гривень під час ремонту автодоріг у Куп’янському районі (доповнено)

Служба безпеки України викрила розкрадання бюджетних коштів на майже 0,9 млн гривень під час ремонту автомобільних доріг у Куп’янському районі Харківської області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули.

Оперативники спецслужби встановили, що директор одного з місцевих комерційних підприємств, яке влітку минулого року виконувало капітальний ремонт дорожнього покриття, привласнив частину виділених на роботи бюджетних коштів. Вартість проекту, який фінансувався за рахунок субвенції з державного бюджету України, становила 6,7 мільйона гривень. “Правоохоронці задокументували, що директор комерційної структури підробив офіційні документи та вніс до них завідомо неправдиві дані про вартість використаних матеріалів, завищивши на них ціну майже на третину. Оборудка дозволила комерсанту безпідставно одержати з бюджету додаткове фінансування”, – йдеться у повідомленні.

За висновками будівельно-технічної та судово-почеркознавчої експертиз, внаслідок протиправних дій директора комерційної фірми бюджету було завдано збитки на суму понад 890 тисяч гривень.

У межах розпочатого кримінального провадження директору повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, яке спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до розкрадання бюджетних коштів.

Документування протиправної діяльності відбувалося спільно зі слідчими Ізюмського відділу поліції ГУ НП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської місцевої прокуратури.

Пресслужба прокуратури Харківської області повідомила, що директору обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Станіслав Гальченко, встановлено, що між акціонерним товариством в особі його директора та Управлінням житлово-комунального господарства, благоустрою та капітального будівництва Куп’янської міської ради було укладено договір на закупівлю робіт з капітального ремонту автодороги в одному із селищ Куп’янського району. Фінансування робіт здійснювалося за рахунок коштів місцевого бюджету.