Лабораторні онлайн: у харківському виші записали для школярів відео з дослідами з фізики і хімії

Фото: city.kharkov.ua

У Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут» підготували для школярів і вчителів серію онлайн-лабораторних робіт з природничо-математичних та інженерно-технічних наук.

Про це  Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Як зазначили у виші, заняття розроблені спільно з освітнім проєктом «На урок».

Так, викладачі та студенти ХПІ провели практичні роботи в онлайн-форматі за такими напрямками: хімія, фізика, екологія, біологія, електроніка, механіка. В рамках занять студенти не просто демонстрували майстер-класи, але також давали пояснення до дослідів і цікаву інформацію по темі. Кожне заняття триває приблизно 50 хвилин.

Лабораторні роботи присвячені таким темам: “Цікава, корисна і різнобарвна хімія”, “Визначення ГМО в бобах сої”, “Кольорова хімія – світ кольорових фарб”, “Нітрати в продуктах харчування і очищення стічних вод”, “Цікава механіка” та ін.

«Мета онлайн-лабораторних робіт – показати, що технічні науки – це цікаво, а головне – кожен може повторити те, що демонструється під час практичної роботи. Крім того, записи цих майстер-класів можуть використовуватися вчителями в якості наочного матеріалу під час уроків», – зазначили в НТУ «ХПІ».

Записи онлайн-уроків можна подивитися тут.