День Перемоги на балконі: Кернес запропонував новий формат святкування через коронавірус

Фото: 057.ua

Мер Харкова Геннадій запропонував відзначити 75-річчя перемоги над фашистською Німеччиною у Другій світовій війні в новому форматі, оскільки всі традиційні заходи, скоріше за все, будуть скасовані через коронавірус.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Геннадія Кернеса в Telegram-каналі.

За словами мера, 9 травня в Харкові планувалася хода «Полка Безсмертної Перемоги» від Сумської до Меморіалу, та концерт на площі Свободи.

“На жаль, пандемія COVID-19 внесла суттєві корективи в наші плани – схоже, карантин і терміни надзвичайної ситуації в Україні торкнуться і 9-го травня. Масових заходів, швидше за все, проводити не можна буде”, – повідомив Геннадій Кернес.

Він вважає, що захід «Полк Безсмертної Перемоги» можна провести навіть в умовах карантину

“Закликаю всіх, кому дорогі і День Перемоги, і пам’ять ваших великих предків, які цей день «наближали, як могли», приєднатися до акції «Полк Безсмертної Перемоги» не виходячи з дому. Я закликаю вас 9-го травня, рівно о 12 : 00 вийти на балкони ваших квартир з фотографіями ваших дідів і прадідів і провести загальноміську хвилину Мовчання, Пам’яті та Подяки їх подвигу”, – закликав Геннадій Кернес.

Мер Харкова вважає, якщо уряд пом’якшить карантинні обмеження, то міська влада встигне організувати і провести ходу «Полка Безсмертної Перемоги» так, як планували. Геннадій Кернес також попросив всіх харків’ян, які хочуть брати участь в цій акції, заздалегідь роздрукувати фото своїх родичів, що воювали, і оформити фотографії в рамки.