Коронавірус в Харківській області: шість медиків госпіталізовані, троє – на самоізоляції

Фото: Главком

У Харківській області станом на 9 квітня в інфекційних лікарнях перебувало 16 осіб. У 13 з них коронавіріус не підтверджений. Два пацієнта з непідтвердженими COVID-19, – на підтримці зволоженим киснем, але не в реанімації.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення в Telegram голови Харківської обладміністрації Олексія Кучера.

За його словами, зафіксовані підозри на COVID-19 у дев’яти медичних працівників – вони не пов’язані з обслуговуванням хворих на коронавірус. Шість з них госпіталізовані, троє – на самоізоляції.

У Харківській області за станом на 9 квітня офіційно підтверджений коронавірус у п’яти осіб. Двоє з них проходять лікування на самоізоляції під наглядом лікарів. Ще троє госпіталізовані. Один з них знаходиться в реанімації на підтримці зволоженим киснем (кисневій масці).

“Станом на 9 квітня встановлено коло осіб, які контактували з тими, у кого встановлені підозри (включаючи підтверджені випадки). Всього таких контактних осіб – 249. Всі вони знаходяться на самоізоляції”, – повідомив глава області.

Він додав, що серед контактних осіб 47 медпрацівників (ця цифра включається в загальну 249).

“30 з них контактували з колегою, у якого згодом зафіксували підозру на COVID-19 (підозра не пов’язана з обслуговуванням хворих на коронавірус). Ще 17 медиків (з різних лікарень) контактували з особами, у яких зареєстровано підозру на коронавірус”, – розповів Олексій Кучер.

На сьогоднішній день Харківський обласний лабораторний центр може проводити 100 досліджень на добу на базі вірусологічної лабораторії. Кількість досліджень подвоїться, якщо до цього підключиться лабораторія особливо небезпечних інфекцій, додав глава області.

Як повідомляв Харків Times, в  Харківській області станом на 9:30 8 квітня виявлено п’ять хворих на COVID-19.

Двоє захворілих на коронавірус харків’ян – члени однієї родини, які повернулися з Польщі.

У Харківській області станом на 9 квітня виявлено 43 людини з підозрою на COVID-19, за останню добу – три нових підозри.