Коронавірус – це не міф: Скоробагач розповів, як боровся з хворобою (відео)

Фото: скрин видео

Заступник глави Харківської облради Володимир Скоробагач, який з коронавірусом був госпіталізований в Олександрівську лікарню в Києві, розповів, як протікало у нього захворювання і попросив всіх серйозно поставитися до загрози зараження COVID-19.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення політика в Facebook.

За словами Скоробагача, нездужання він відчув приблизно через вісім днів після повернення з Європи.

“З’явилася невисока температура, слабкість, почала боліти голова і з’явилася тяжкість в області очей”, – розповів політик.

Перші тести Скоробагач здав відразу після прильоту з-за кордону, хоча симптомів захворювання у нього не було. Незважаючи на те, що тести не підтвердили COVID-19, політик самоізолювався і спілкувався з лікарем по телефону.

“Через кілька днів мій стан погіршився, я знову здав тест, який відправили до Німеччини. Його результати отримав вже в Олександрівській лікарні в Києві, де я лежав два тижні. Поки я там був, трималася температура. Кілька днів я був у важкому стані” , – поділився Володимир Скоробагач.

Він додав, що в лікарні, де він проходив лікування, було багато пацієнтів з підтвердженим діагнозом і з підозрами на нього.

“Люди були і в тяжкому, і критичному стані, деякі вмирали. І це не завжди були люди похилого віку. Тому нам треба усвідомити реальність”, – розповів політик.

Оскільки ліків від коронавірусу немає, лікарі призначали кожному пацієнту індивідуальне лікування, додав Скоробагач. Після двотижневого лікування політика виписали, він зараз вдома, на самоізоляції.

За його спостереженнями, жінки легше переносять цю хворобу. Як приклад політик навів свою дружину Вікторію, у якій також діагностували COVID-19. Однак їй не знадобилася госпіталізація. За словами Скоробагача, Вікторії простіше було впоратися з вірусом, і ускладнень у неї немає.

Політик звернувся з проханням до всіх не відноситься до коронавірусу скептично. Якщо відчули симптоми – слід негайно самоізолюватись і повідомити про це всім, з ким спілкувалися, і повідомити лікарю.

І обов’язково дотримуватися простих правил, які допоможуть зберегти здоров’я і життя: носити маску і рукавички, не виходити з дому і допомагати літнім людям.

Як повідомляв Харків Times, після повернення з Європи у Володимира Скоробагач піднялася температура, він самоізолювався.  Також Скоробагач відправив тест на коронавірус до Німеччини.

Ще до того, як у Скоробагач був підтверджений COVID-19, політик був госпіталізований в лікарню.