До суду подали 11 позовів на Кабмін через карантин

Фото: hromadske.ua

В період з 6 по 9 квітня 2020 року канцелярією Окружного адміністративного суду міста Києва зареєстровано 11 позовів до Кабінету Міністрів України, предметом оскарження в яких є положення постанови КМУ від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби суду.

Зокрема, позивачі просять суд визнати протиправними як окремі пункти зазначеної постанови стосовно заборони регулярних перевезень, відвідування парків, скверів, роботи закладів харчування тощо, так і цілком всю постанову.

Наразі судом вирішується питання про відкриття проваджень за вказаними позовами.

Разом з цим суд відкрив одне провадження в адміністративній справі за позовом підприємця до Кабміну, в якому просить визнати протиправними встановлені Урядом до 24 квітня 2020 року обмеження щодо роботи закладів харчування та розважальних центрів. Підготовче засідання у справі призначене на 11 травня 2020 року, повідомляє Судова влада.

Як повідомляв Харків Times, харківський юрист звернувся до суду з вимогою визнати протиправною і скасувати постанову Кабінета міністрів № 211 від 11 березня 2020 року “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19”, яким вводяться карантинні обмеження.