У Куп’янському районі показали, в яких умовах будуть лікувати пацієнтів з COVID-19

Фото: kharkivoda.gov.ua

У Куп’янському районі для лікування пацієнтів з COVID-19 на базі трьох лікарень створили територіальне медичне об’єднання (ТМО), де підготували 50 ліжок і готові подвоїти їх кількість в разі потреби.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

Директор Куп’янського ТМО Євген Сінько повідомив, що всього в закладі – 355 ліжок.

«Для розміщення пацієнтів з коронавірусною хворобою зараз готові 50 ліжок, в разі необхідності їх кількість збільшиться вдвічі – до 100 ліжок», – зазначив директор територіального медичного об’єднання.

Також він повідомив, що медзаклад має 16 апаратів штучної вентиляції легенів.

За словами Синько, на даний момент медики мають все необхідне для прийому хворих COVID-19, проте ці запаси потрібно ще поповнювати.

Куп’янське територіальне медичне об’єднання утворили шляхом злиття трьох КНП: «Куп’янська центральна міська лікарня», «Куп’янська міська лікарня», «Куп’янська міська залізнична поліклініка». Дане ТМО увійшло в список 17 медичних установ області, які першими прийматимуть пацієнтів з підозрою на COVID-19.

Як повідомив Харків Times, в Харківській області пацієнтів з коронавірусом Сovid-19 братимуть на лікування в 17 лікарнях, в яких налічується 128 апаратів ШВЛ і 805 інфекційних ліжок.