У Харкові активізувалися шахраї, які видають себе за газовиків – Харківміськгаз

В Харкові активізувалася діяльність шахраїв, які під видом працівників “Харківміськгазу” вимагають з мешканців будинків кошти за проведення уявних робіт.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі компанії.

Нещодавно у Московському районі міста були виявленні випадки, коли невідомі люди, які були одягнені в спецодяг та мали при собі незрозумілі бейджи, представлялися працівниками АТ “Харківміськгаз”. Вони намагалися потрапити в приміщення під приводом перевірки роботи газового обладнання, лічильника газу тощо, та вимагали кошти за неіснуючі роботи.

“Насправді, це справжнісінькі шахраї”, – йдеться у повідомленні.

Компанія повідомляє, що починаючи з 17 березня, в АТ “Харківміськгаз” введений карантин. Тому ніякої діяльності з перевірки, заміні газового обладнання, встановлення лічильників газу тощо, “Харківміськгаз” не проводить. В штатному режимі працює лише аварійно-диспетчерська служба 104, яка виїжджає на виклики споживачів для ліквідації витоків газу.

“Звертаємось до мешканців міста: будьте обачними та пильними. Не дайте псевдо-газовикам ввести себе в оману. Нагадуємо, що працівник газової компанії має при собі службове посвідчення з фотокарткою, зазначенням посади, логотипом та печаткою підприємства”, – йдеться у повідомленні.

Газовики закликають при виявленні підозрілих “спеціалістів” телефонувати до поліції за номером 102. Вони наголошують також, що будь-яке втручання непрофесіоналів в систему газопостачання небезпечно та може привести до виникнення аварійних ситуацій.