Мешканці Харківської області, які повернулися з-за кордону, ігнорують режим самоізоляції

У Балаклійському районі поліція виявила двох чоловіків, які недавно повернулися із-за кордону і перебували у громадських місцях.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Обидва чоловіки нещодавно повернулись із-за кордону та підписали згоду на проведення протиепідемічних та профілактичних заходів. Проте проігнорували режим самоізоляції і перебували у громадських місцях.

Відносно порушників поліцейські склали адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Працівники Дергачівського відділу поліції притягли до адміністративної відповідальності 45-річного киянина та 38-річну харків’янку. Громадяни порушили строки самоізоляції та намагалися перетнути кордон через пункт пропуску «Гоптівка».

З початку проведення превентивних заходів поліцейські Харківської області склали 267 протоколів за порушення правил карантину, із них 15 – за порушення режиму самоізоляції. За минулу добу виявлено 19 фактів порушення карантину.

Як повідомляв Харків Times, 8 квітня в пункті пропуску «Гоптівка» прикордонники Харківського загону виявили двох громадян України, які всупереч взятим зобов’язанням про двотижневу самоізоляцію намагалися виїхати за кордон.