ДБР перевіряє інформацію про отримання поліцейським хабара від автокрадіїв у Харкові (відео)

Фото: Telegram-канал "Харьков 1654"

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, перевіряють можливу причетність співробітника поліції Харківської області до пограбування автомобіля

Про це Харків Times повідомили у прес-службі теруправління ДБР.

Правоохоронці отримали інформацію про можливий злочин з публікацій у соціальних мережах. Досудове розслідування розпочато за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу).

За інформацією із соцмереж, 28 березня 2020 року на одній із вулиць Харкова група осіб намагалася пограбувати автомобіль, відчинивши його за допомогою спецзасобу. У цей час біля місця події знаходився співробітник поліції, який побачив крадіжку та підійшов до автокрадіїв. Аби поліцейський не заважав скоєнню злочину, чоловіки сплатити йому відкупні. Після одержання неправомірної вигоди правоохоронець сів у свою машину та залишив місце злочину.

“Наразі слідчі ДБР вивчають наявну інформацію та встановлюють всіх можливих причетних осіб до правопорушення”, – йдеться у повідомленні.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Харківської області.

У разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Раніше Telegram-канал “Харьков 1654” опублікував повідомлення про крадіжку, досконалої з автомобіля Volkswagen Transporter 28 березня близько 16:00 на парковці супермаркету “Рост” по вулиці Клочківській. Зловмисники відчинили залишений на парковці автомобіль з допомогою сканера.

Потім, за твердженням автора повідомлення, до автомобілю Mazda сірого кольору, на якому приїхали зловмисники, підійшов начальник відділу по викраденнях і крадіжках з автомобілів обласного главку поліції, підполковник поліції.

“Дізнається від одного з сканерщіков про велику суму грошей яку вони можуть забрати з “Транспортера”. Злочинці просять його не заважати і дати їм скоїти крадіжку. За це йому пропонують 2 тис. доларів США. Підполковник погодився і, отримавши винагороду, не соромлячись йде до свого автомобіля Toyota Camry, розглядаючи отримані гроші “, – йдеться в повідомленні.