В Харкові засудили крадія, який вдарив пенсіонерку ломом по голові

Фото: antikor.zp.ua

Суд виніс вирок 44-річному харків’янину, який протягом 2017-2018 здійснив декілька квартирних крадіжок і під час однієї з них вдарив ломом стареньку власницю житла.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Встановлено, що харків’янин викрадав з домівок техніку, ювелірні вироби та інші цінні речі. До житла потерпілих потрапляв, виламуючи  двері металевим ломом. Загальна сума матеріальних збитків, завданих зловмисником, складає понад 70 тис. грн.

Крім того, в березні 2018 року харків’янин скоїв розбійний напад на жінку похилого віку. Вважаючи, що у квартирі нікого немає, чоловік скористався ломом та виламав двері. Побачивши, що жінка знаходиться вдома, злочинець наніс їй удар в область голови металевим ломом, після чого здійснив спробу зникнути з місця скоєння злочину. Проте його затримали співробітники поліції.

26 березня чоловіка визнано винним за ч. 3 ст. 185, ч. 3 ст. 187, ч. 1 ст. 357 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, вчинена повторно, напад з метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя та здоров`я особи, яка зазнала нападу (розбій), поєднаний із проникненням у житло, викрадення офіційного документу).

Зловмисника засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв  Харків Times, у Харкові на вулиці у жінки вирвали з рук сумку, в якій знаходилося 115 тисяч гривень.