У Харкові на самоізоляції перебувають 494 людини

Фото: poglyad.tv

Станом на 6 квітня на самоізоляції в Харкові знаходяться 494 ​​людини – в основному, це ті, хто прибув останнім часом з-за кордону.

Про це 6 квітня, в ефірі «Харківського прес-клубу» розповіла заступник міського голови Світлана Горбунова-Рубан, повідомляє Харків Times з посиланням на прес-службу міськради.

Чиновниця також повідомила, що Харкові з’являться мобільні бригади медиків, які будуть тестувати пацієнтів з підозрою на коронавірус.

«Така необхідність виникла, тому що у лікарів є певні підозри з приводу людей, які хворіють на дому. Необхідно зробити так, щоб вони не переміщалися по місту, тому мобільні бригади будуть їх відвідувати і використовувати експрес-тести на коронавірус », – зазначила віце-мер.

Також заступник міського голови розповіла про те, як підтримують соціально незахищених харків’ян. Продуктові набори отримують люди, які перебувають на обслуговуванні в терцентрах, а це самотні люди похилого віку або самотні інваліди, люди старше 80 років, «діти війни», учасники бойових дій, учасники війни, члени сімей загиблих, люди, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, багатодітні сім’ї, інваліди різних категорій. Вони вже отримали 100 тис. пайків і 22 тис. аптечок.

Як повідомляв Харків Times, за інформацією міськради в Харкові за станом на 17:00 6 квітня зафіксований один випадок захворювання на коронавірус, хворий знаходиться в самоізоляції.