DCH Ярославського очолила рейтинг компаній, що фінансують боротьбу з коронавірусом

Група DCH Олександра Ярославського очолила рейтинг бізнесменів, які фінансово допомагають державі боротися з коронавірусом в Україні.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення ДС, яка проаналізувала “антивірусну” активність вітчизняного бізнесу.

“З початку епідемії коронавірусної інфекції в Україні оголилася ціла купа проблем в системі охорони здоров’я: інфекційні відділення лікарень не готові до прийому великої кількості пацієнтів, в країні критично мало апаратів для штучної вентиляції легень, а самим лікарям і медперсоналу не вистачає елементарних засобів індивідуального захисту – костюмів , рукавичок і масок. Держава і місцеві влади із забезпеченням лікарень не справляються, тому до вирішення проблеми підключився бізнес – від великого до дрібного “, – відзначають укладачі рейтинга роль підприємців в боротьбі з COVID-19.

Крім DCH Олександра Ярославського в перелік найбільш активних бізнес-структур також увійшли агрохолдинги МХП Юрія Косюка і “Укрлендфармінг” Олега Бахматюка, благодійні фонди Ріната Ахметова і Віктора Пінчука, “Епіцентр” подружжя Герег, мережа супермаркетів “Сільпо” Володимира Костельмана, “Нова Пошта” В’ячеслава Климова та ін.

Олександр Ярославський, власник і президент групи DCH завдяки дружнім стосункам з китайським мільярдером Джеком Ма зміг організувати оперативну доставку в Україну гостродефіцитних у світі високоточних ПЛР-тестів. Уже 24 березня по лінії “Ярославського-Джека Ма” до Києва прибули перші 50 тис. лабораторних тест-систем, 5 тис. з яких доставлено до Харкова для забезпечення потреб регіону. Після цього бізнесмен заявив про запуск масштабних програм протидії епідемії: перша передбачає закупівлю критично важливих медтехніки та інших товарів медпризначення, друга – адресну підтримку соціально вразливих категорій харків’ян. Станом на сьогодні Ярославський купив ще 100 тис. ПЛР-тестів, які минулого тижня вже привезли до Києва з Китаю, а також проплатив гроші за 50 апаратів ШВЛ від німецького виробника, що спеціалізується на випуску такого обладнання. Спільно з міською владою Харкова бізнесмен профінансував роздачу 150 тис. продовольчих наборів і 40 тис. аптечок місцевим пенсіонерам.

Крім того, з ініціативи Ярославського і при його організаційній участі харківський істеблішмент закупив необхідні матеріально-технічні ресурси для лікарень регіону на $ 2,4 млн. “Я готовий працювати 24 години на добу: висловлюючись футбольною термінологією, до фінального свистка – поки ми не зітремо коронавірус в порошок. Знадобитися більше грошей – дам більше “, – сказав бізнесмен журналістам.

Як повідомляв Харків Times, Геннадій Кернес повідомив, що Олександр Ярославський, голова групи компаній DCH оплатив ще одну партію тестів для ПЛР діагностики коронавірусу COVID-19, на додаток до тих, що прибули в область в понеділок, 23 березня.

Фото: dsnews.ua