Харківський юрист подав до суду на Кабмін через карантин

Фото: censor.net.ua

Юрист Чугуївської правозахисної групи Сергій Рогозін звернувся до суду з вимогою визнати протиправною і скасувати постанову Кабінета міністрів № 211 від 11 березня 2020 року “Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19”, яким вводяться карантинні обмеження.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Сергія Рогозіна в Facebook.

У позовній заяві повідомляється, що постанова від 11 березня зазнала п’ять редакцій. Остання з яких, від 2 квітня “вводить найжорсткіші обмеження перебування в громадських місцях і вільного переміщення фізичних осіб”.

На думку позивача, “обмежувальні заходи, введені введені в Україні в березні 2020 роки для запобігання та протидії поширенню коронавріусної хвороби, значно обмежують права і свободи людини і громадянина”.

Юрист просить суд визнати незаконним і недійсним з моменту прийняття постанови “Про запобігання поширенню на території України коронавируса COVID-19”.

Позов розгляне Окружний адміністративний суд Києва.

Як повідомляв Харків Times, з 6 квітня відповідно в внесеними урядом зміни до постанови від № 211 від 11 березня в Україні вводиться ряд заборон, в тому числі забороняється виходити на вулицю без маски і документів, збиратися більше двох осіб, від пенсіонерів вимагають цілодобово залишатися на самоізоляції.