Харків’янам безкоштовно роздадуть мільйон захисних масок

Фото: city.kharkov.ua

Один мільйон захисних масок, придбаних в Китаї, найближчим часом почнуть безкоштовно роздавати сім’ям харків’ян.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Таке рішення було ухвалено сьогодні, 6 квітня, на засіданні Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку провів перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Перший віцемер зазначив, що 1 млн масок були придбані за рахунок коштів, виділених з резервного фонду міста. Вся продукція сертифікована.

«Зараз маски знаходяться у міській клінічній лікарні №13. Буквально сьогодні ми почнемо розвозити їх по районах. 750 тис. масок будуть роздані через Департамент освіти. Для цього ми задіємо директорів шкіл і дитячих садків, у яких є бази даних дітей та їхніх батьків. На кожного члена сім’ї поки ми видамо по одній масці», – повідомив Ігор Терехов.

Також видавання масок здійснюватиметься через установи Департаменту праці та соціальної політики та Департаменту охорони здоров’я.

Надалі, повідомив перший віцемер, місто планує закупити і роздати харків’янам ще 1 млн. масок.

Як повідомляв Харків Times, 22 березня Комісія з надзвичайних ситуацій Харкова виділила з резервного фонду бюджету 40 млн гривень на закупівлю засобів захисту і апаратів штучної вентиляції легенів.