Бакумов просить голів МВС і прокуратури області взяти під особистий контроль справу про побиття цуценя

Народний депутат від партії “Слуга народу” Олександр Бакумов направив депутатські запити до голови Нацполіціі Харківської області Валерію Сокуренко і прокурору області Олександру Фільчакову з вимогою взяти під особистий контроль розслідування справи про жорстоке побиття цуценя спанієля.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення нардепа в Facebook.

“Я не уявляю, що має бути в голові у людини, щоб бити своє цуценя по голові табуретом. Але чітко розумію, що таке ст. 299 Кримінального кодексу України. І, впевнений: такий “господар” повинен відповідати перед законом”, – повідомив Бакумов.

У зверненні, датованому 2 квітня, повідомляється, що про побиття цуценя нардеп дізнався з соцмереж. Також документ містить прохання до керівника главку і прокурора області “перевірити зазначену інформацію, встановити учасників події і в разі наявності у діях особи протиправних діянь, притягнути до відповідальності”.

Про результати нардеп просить повідомити на вулицю Грушевського, 5 у встановлений законом термін.

Як повідомляв Харків Times, вранці 30 березня 36-річний чоловік табуретом побив п’ятимісячне цуценя спанієля на балконі власної квартири на ХТЗ. На крик тварини зреагували навколишні люди й викликали поліцію. Щеня в даний час знаходиться у ветеринарній клініці з черепно-мозковою травмою, крововиливом у вічі, пошкодженням щелепи й вибитими зубами.

Наступного дня, 1 квітня, за фактом побиття цуценяти слідчим Індустріального відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами)”, – йдеться у повідомленні. Санкція даної частини статті передбачає до трьох років обмеження волі.

Фото: Александр Бакумов/Facebook.