Верховний Суд розглядатиме скарги на вироки Зайцевій та Дронову в режимі відеоконференції

Фото: NewsOne

Верховний Суд України розглядатиме в режимі відеоконференції касаційні скарги на вироки у вигляді 10 років позбавлення волі для Олени Зайцевої та Генадія Дронова – винуватців смертельної аварії на вулиці Сумській у Харкові.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Київського районного суду Харкова.

“Інформуємо, що 03.04.2020 о 10.30 в режимі відеоконференції з Верховним судом відбудеться розгляд касаційних скарг захисника засудженої Зайцевої О.О. – адвоката Плетньової Ю.В. та захисника засудженого Дронова Г.О. – адвоката Токарева Г.В. на вирок Київського районного суду м. Харкова від 26.02.2019 року та ухвалу Харківського апеляційного суду від 14.08.2019 року щодо Зайцевої О.О. та Дронова Г.О. за ст. 286 ч.3 КК України”, – йдеться у повідомленні.

Через карантин доступ у судові засідання осіб, які не є учасниками судового засідання, обмежено. До зали судових засідань будуть допущені потерпілі, їхні представники, захисники, цивільні позивачі та цивільні відповідачі.

Представників засобів масової інформації також не пустять для висвітлення справи. Їм запропоновано у разі зацікавленості результатами розгляду скарг привезти до суду флеш-накопичувач, залишити його на пункті пропуску працівникам Служби судової охорони та отримати його із записом відеоконференції після завершення судового засідання.

Як повідомляв Харків Times, аварія сталася 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова у центрі Харкова. Як встановили слідчі, Олена Зайцева за кермом Lexus рухалася вгору вулицею Сумською та проігнорувала червоний сигнал світлофора. У той же час автомобіль Volkswagen Touareg, за кермом якого перебував Геннадій Дронов, почав рух на жовтий з боку Бурсацького спуску й на перехресті в’їхав у машину дівчини. Lexus Зайцевої вилетів на тротуар та збив людей, які стояли там.

П’ятеро людей у віці від 19 до 46 років загинули на місці. Шестеро – отримали травми різної тяжкості, одна 24-річна потерпіла пізніше померла у лікарні. В ході слухання справи Зайцева вину визнала, Дронов – не визнав. Звинувачення просило для обох обвинувачених максимальний термін ув’язнення, установлений відповідною статтею – 10 років.

26 лютого Київський райсуд Харкова засудив Олену Зайцеву та Геннадія Дронова до 10 років позбавлення волі. Суд також заборонив їм керувати транспортними засобами протягом 3 років і задовольнив в повному обсязі цивільні позови потерпілих.

14 серпня 2019 року Харківський апеляційний суд залишив без зміни вирок суду першої інстанції у вигляді 10 років позбавлення волі для учасників смертельного ДТП на вулиці Сумській Олени Зайцевої та Геннадія Дронова.