У Харкові судять підприємця за загибель робочого

Фото: lviv.molbuk.ua

Харківського підприємця звинувачують у загибелі робітника під час демонтажу даху будинку.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Керівник підприємства, яке займається будівництвом житлових і нежитлових будинків, згідно з  договором, повинен був виконати капітальний ремонт багатоквартирного житлового будинку на одній з вулиць Харкова.

Підприємець належним чином не організував проведення ремонтних робіт та допустив некваліфікованого працівника до їх виконання.

З працівником не провели інструктажів з безпечного виконання робіт, не забезпечили  засобами індивідуального захисту.

«Внаслідок порушення підприємцем  правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою у жовтні 2018 року вказаний робітник, здійснюючи демонтаж даху будинку без запобіжного поясу та страхувального канату, впав з даху та від отриманих травм загинув», – розповів начальник відділу прокуратури області Станіслав Муратов.

Прокуратура області направила до суду обвинувальний акт стосовно харківського підприємця за ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на підприємстві особою, яка зобов’язана їх дотримувати, що спричинило загибель особи).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на строк до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, у Золочеві ремонтник впав з даху музичної школи і розбився.