Погроза терактом у Ківшарівці: стали відомі подробиці

Фото: Валерий Говоров/Facebook

Харківські правоохоронці затримали чоловіка, який погрожував підірвати гранату у квартирі багатоповерхівки.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

1 квітня близько 20:10 до поліції надійшла інформація від жительки райцентру про те, що у квартирі 9-поверхового будинку, розташованого в селищі  Ківшарівка Куп’янського району, квартирант погрожує підірвати гранату.

За адресою виїхали керівники обласної та районної поліції, слідчо-оперативна група, вибухотехніки, бійці спецпідрозділу «КОРД».

Для безпеки мешканців будинку було відключено газове постачання. О 02:46 поліцейські ввели в дію спеціальну операцію «Грім».

Встановили, що у квартирі перебуває 42-річний чоловік і його співмешканка. Двері квартири вони не відчинили, на телефонні дзвінки не відповідали.

«У результаті вжитих заходів працівники поліції затримали правопорушника, гранату вилучили. Встановлено, що він був неодноразово судимий за майнові злочини, кілька разів притягувався до адміністративної відповідальності за вживання алкогольних напоїв у громадських місцях та порушення правил адміністративного нагляду», – йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, граната страйкбольна, небезпеки для громадян не представляє. Усі речові докази направлені на експертне дослідження.

Співмешканку правопорушника із тілесними ушкодженнями доставили до лікарні. Лікарі діагностували у неї травми різного ступеню тяжкості.

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК. Максимальне покарання згідно з санкціями статей передбачає тюремне ув’язнення на строк від 3 до 7 років.

Зловмисник затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та обрання міри запобіжного заходу.

Фото: Валерий Говоров / Facebook

Як повідомляв Харків Times, у Ківшарівці чоловік забарикадувався з гранатою в квартирі і погрожував підірвати.