Взяв жінку в заручниці і поранив поліцейського – підозрюваному загрожує довічне ув’язнення

Фото: hk.npu.gov.ua

До суду направлено обвинувальний акт у відношенні 37-річного жителя Харкова, який вранці 24 грудня взяв жінку в заручниці і поранив ножем поліцейського, який намагався її звільнити.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Обвинувальний акт складено за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 1 ст. 147 (захоплення заручників) та ст. 348 (посягання на життя співробітника правоохоронного органу).

Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від дев’яти до п’ятнадцяти років або довічне.

Як повідомляв Харків Times, вранці 24 грудня, в Немишлянському районі Харкова невідомий чоловік з ножом захопив у заручницю жінку. Перехожі викликали поліцію. Начальник карного розшуку районного відділу поліції вирішив не чекати прибуття спецпризначенців і запропонував себе в якості обміну на заручницю. Жінка була звільнена, поліцейський намагався вибити ніж із рук злочинця і отримав поранення. Злочинця затримали.

Пізніше поліцейські розкрили подробиці, затриманим виявився 37-річний мешканець Харкова, не судимий, раніше притягувався до адміністративної відповідальності за вживання алкогольних напоїв у громадських місцях. Захопивши заручницю, він планував покарати кривдника своєї знайомої.