Визначено керуючого конфіскованими у Курченко активами “Металіста”

Фото: metalist.ua

30 березня на посаду директора державного підприємства «Харків-Арена», якому будуть передані в управління конфісковані у бізнесмена Сергія Курченко активи ФК «Металіст», було обрано Владислава Плаксіна.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

На посаду директора підприємства «Харків-Арена» Плаксін призначений за результатами конкурсного відбору, на який було подано дві заявки. Ім’я другого претендента в ХОДА не назвали.

Владислав Плаксін призначений з випробувальним терміном в три місяці.

Згідно з даними YouControl, Плаксін разом з Олександром Колінько і Владиславом Коломійцем навесні 2014 року заснували підприємство «Укрековторпром». Розмір статутного капіталу – 120 тисяч гривень. Основний вид діяльності підприємства – збір безпечних відходів. Крім цього фірма займається виробництвом металевих баків, резервуарів та контейнерів, оптовою торгівлею відходами, обробкою і видаленням безпечних відходів.

З даних на сторінці Плаксина в Facebook стало відомо, що він захоплюється боксом. У коло його знайомих входить нардеп від «Слуги народу» Олександр Бакумов, обраний по 173 виборчому округу в Харкові.

Як повідомляв Харків Times, в жовтні 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що харківський футбольний клуб “Металіст” повертається з власності українського бізнесмена Сергія Курченко в держвласність. Луценко уточнив, що мова йде про спецконфіскаціі майнових прав ФК “Металіст” на суму $ 200 млн.

11 квітня 2018 року розпорядженням Кабінету міністрів України майнові комплекси, конфісковані у ПАТ “Футбольний клуб” Металіст “, ТОВ” Металіст Холдинг “і” Металіст арена “були віднесені до сфери управління обласної державної адміністрації.

Приміщення на стадіоні в Харкові та тренувальну базу у селищі Високому, які були конфісковані у Сергія Курченка, зареєстрували у Державному реєстрі нерухомого майна.

8 січня 2020 року Олексій Кучер заявив, що конфіскована у бізнесмена-втікача Сергія Курченко і передана у власність держави тренувальна база у Високому, яка раніше належала ФК «Металіст», і інші спортивні об’єкти будуть передані державному підприємству.