У Харківській області заборговано понад 400 млн грн заробітної  плати

Фото: http://slavyansk.today

Заборгованість із виплати заробітної  плати у Харківській області складає понад 400 мільйонів гривень.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Головного управління статистики у Харківській області.

Сума заборгованості із виплати заробітної плати, що мала місце на окремих підприємствах, в установах та організаціях Харківської області, на 1 березня 2020 р. становила 400,7 млн. грн.

Порівняно з початком поточного року збільшилась на 33,9 млн. грн, або на 9,3%.

При цьому, упродовж лютого розмір заборгованості збільшився на 7,9 млн. грн або на 2,0%.

Обсяг боргу на початок березня 2020 р. складав 7,5% від фонду оплати праці, нарахованого за лютий 2020 р.

Основна частина невиплаченої заробітної плати припадала на підприємства промисловості (85,4% від загального показника, або 342,1 млн. грн).

Найбільший розмір заборгованості із виплати заробітної плати зберігається у Харкові – 355,6 млн. грн.

Також заборгованість мала місце у наступних містах обласного значення та районах Харківської області: м. Ізюмі, м. Лозовій, Балаклійському, Барвінківському, Богодухівському, Валківському, Вовчанському, Зміївському, Золочівському, Красноградському, Краснокутському, Куп’янському, Харківському, Чугуївському та Шевченківському районах.

«Із загальної суми заборгованості на економічно активні підприємства припадало 32,4% боргу, суб’єкти господарювання, щодо яких реалізовуються процедури відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом – 58,9%, економічно неактивні підприємства – 8,7%», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, сума заборгованості авіазаводу перед працівниками становить понад 207 млн гривень, це більше половини заборгованості із заробітної плати по Харківській області.