Поліція розслідує жорстоке побиття цуценяти у Харкові

В Індустріальному відділі поліції міста відкрито кримінальне провадження за фактом жорстокого побиття п’ятимісячного спанієля на проспекті Архітектора Альошина.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

“За даним фактом слідчим Індустріального відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 (жорстоке поводження з тваринами)”, – йдеться у повідомленні.

Санкція даної частини статті передбачає до трьох років обмеження волі.

Однак, у статті 299, окрім першої частини, є також друга й третя. А в них мова йде про злочин “вчинений з особливою жорстокістю”, про злочин, “скоєний активним способом”, а також про злочин, “скоєний на очах у неповнолітнього”.

Побиття цуценяти табуретом на балконі, коли крики нещасної тварини чутні були на вулиці й у навколишніх будинках, цілком відповідає і “особливій жорстокості”, й “активному способу” й, можливо, тому, що свідками побиття могли стати діти та підлітки.

Будемо сподіватися, що всі ці обставини будуть враховані у процесі розслідування.

Як повідомляв Харків Times, вранці 30 березня 36-річний чоловік табуретом побив п’ятимісячне цуценя спанієля на балконі власної квартири на ХТЗ. На крик тварини зреагували навколишні люди й викликали поліцію. Щеня в даний час знаходиться у ветеринарній клініці з черепно-мозковою травмою, крововиливом у вічі, пошкодженням щелепи й вибитими зубами.