Колишній міліціонер буде сидіти довічно за серію вбивств – Верховний Суд

Иллюстративное фото: informator.zp.ua

Колишній співробітник міліції, засуджений до довічного ув’язнення за серію вбивств і розбоїв на території Вовчанська і Вовчанського району, програв подану до Верховного Суду апеляцію.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Встановлено, що в період з лютого 2009 по вересень 2010 засуджений вбив трьох жінок похилого віку. Чоловік проникав в приватні будинки, розташовані в Вовчанську і в районі, вбивав жінок і грабував житла. Загальна суму награбованого склала 18,5 тис гривень.

У грудні 2014 року Чугуївський міський суд Харківської області визнав колишнього міліціонера винним за ч. 3 ст. 187, п 6, 13 ч. 2 ст. 115 КК (розбій, поєднаний з насильством, вчинений особою, що раніше здійснювала розбій, поєднаний з проникненням у житло, умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів та особою, раніше здійснювало умисне вбивство) і засудив його до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор вирішив, що вирок занадто м’який і оскаржив його в Апеляційному суді. У червні 2019 року колегія суддів Апеляційного суду призначила обвинуваченому покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Засуджений оскаржив цей вирок у Верховному Суді.

Верховний Суд, дослідивши матеріали кримінальної справи, а також доводи поданої засудженим касаційної скарги, залишив вирок Харківського апеляційного суду без змін.

Як повідомляв Харків Times, Верховний Суд залишив в силі вирок про довічне ув’язнення молодій чоловіку, який забив свого приятеля і виніс його майно з квартири.