Чоловікові, який побив цуценя, доведеться відповідати перед законом

Негідникові, який вчора, 30 березня, побив п’ятимісячне цуценя спанієля табуретом на балконі власної квартири на проспекті Архітектора Альошина, доведеться відповідати перед законом – поліція проводить перевірку.

Про це Харків Times повідомив представник прес-служби Харківської міської ради.

“Маленький спанієль надійшов на лікування до стаціонару ветеринарної клініки Соціальний ВетЦентр із закривавленою пащею та засохлими плямами крові на лапках і грудях. “Господар” вибив собаці щелепу та зуби, судячи ыз зовнішніх ознак, у цуценяти черепно-мозкова травма та крововилив у очі”, – йдеться у повідомленні.

Як розповіли Харків Times у прес-службі Нацполіціі області, повідомлення про побиття собаки на балконі житлового будинку на ХТЗ надійшло до поліції вранці 30 березня. Прибулі на місце правоохоронці встановили, що власником нещасної тварини є 36-річний чоловік.

“Собака мала явні ознаки травмування”, – кажуть поліцейські.

Викликавши на місце події інспектора КП “Центр поводження з тваринами”, правоохоронці домоглися того, що горе-господар написав відмову від собаки та попросив забрати її, а заодно – й кота та двох морських свинок “через скрутне фінансове положення, щодо їх утримання”.

Як повідомляли очевидці події у соцмережах, чоловік після побиття цуценяти, крик якого чули люди на вулиці та у сусідніх будинках, вийшов з дому “із руками у крові” та на питання перехожої, що сталося – абсолютно спокійно розповів, що бив цуценя за те, що той напустив калюжу. Згідно з відомостями міськради, нещасна тварина піддалося “вихованню” за те, що застрибнула на ліжко.

“Він навіть не вважає, що зробив щось погане!” – обурюються очевидці.

Люди стверджують, що і цуценя, й кіт зі свинками були у виснаженому стані.

Зараз ветеринари надають цуценяті невідкладну допомогу, проводять протишокову терапію. Як розповіли у міськраді, “про прогнози говорити ще рано”. В малюка вибиті щелепа й зуби, судячи із зовнішніх ознак, у нього черепно-мозкова травма та крововилив у вічі.

Відомості про подію внесені до Журналу єдиного обліку Індустріального відділу поліції, вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 299 КК (жорстоке поводження з тваринами). Чоловікові загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, мешканці селища Панютине Лозівського району області вимагають від поліції знайти тих, хто розстріляв двох собак у ніч з 13 на 14 грудня 2019 року.