Засудженого екс-директора ХТЗ екстрадують в Україну з Іспанії (доповнено)

Фото: Udm-Info

Уповноважені органи Королівства Іспанія прийнято рішення про екстрадицію громадянина України, колишнього генерального директора Харківського тракторного заводу, який п’ять років перебував у міжнародному розшуку.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Колишній гендиректор у 2015 році від імені підприємства уклав договір підряду на прочистку каналізації та приймальних колекторів заводу.

“У подальшому, достовірно знаючи, що ніякі роботи за договором не виконувалися, зловживаючи своїм службовим становищем, він підписав акт приймання-передачі виконаних робіт та сплатив підряднику за нібито прочищені комунікації понад 23 млн грн.”, – йдеться у повідомленні.

Вироком Орджонікідзевського районного суду м. Харкова від 13 квітня 2018 року за процедурою спеціального судового розгляду (заочно) керівника підприємства визнано винним у вчиненні розтрати майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 КК).

Суд призначив йому покарання у вигляді восьми років позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади на підприємствах, в установах та організаціях будь-якої форми власності на три роки та з конфіскацією всього майна.

У ході розгляду апеляційних скарг адвоката та прокуратури встановлено місцезнаходження обвинуваченого та, за клопотанням прокуратури, судом винесено ухвалу про екстрадицію.

Як дізнався Харків Times з рішення суду, засуджений був призначений на посаду генерального директора 15 липня 2013 року. Згідно з повідомленнями підприємства, з цього часу до 10 березня 2016 года директором завода був Владислав Губін.

Як повідомляв Харків Times, екс-генеральний директор Харківського тракторного заводу (ХТЗ) Владислав Губін, у квітні 2018 року заочно засуджений українським судом до восьми років позбавлення волі за розтрату понад 20 млн грн, отримав політичний притулок і постійну посвідку на проживання в Іспанії.