За вигаданий злочин – рік в’язниці

Фото: sputnik-abkhazia.info

Районний суд Харкова визнав чоловіка винним та призначив покарання за вигаданий ним злочин.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Суд призначив покарання чоловіку, який звернувся до правоохоронців із завідомо неправдивим повідомленням про вчинення злочину (ч. 1 ст. 383 КК України).

Наприкінці грудня 2019 року в Холодногірському районі Харкова сталася дорожньо-транспортна пригода.

Автомобіль «Daewoo Lanos», за кермом якого знаходився 39-річний мешканець Дергачівського району, зіткнувся з іншою автівкою та пошкодив її.

Щоб уникнути відповідальності за порушення правил дорожнього руху, чоловік залишив місце ДТП. Проте потерпілий зміг наздогнати автомобіль правопорушника.

«Водій, винний в аварії, під приводом компенсації за спричинену шкоду, запропонував потерпілому проїхати за своїм місцем мешкання. Тоді вийшов з авто нібито за грошима, а сам повідомив оператору спецлінії «102» про те, що його автівкою незаконно заволоділи», – повідомила керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова.

У той же день він, знаючи про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину, звернувся до Холодногірського відділу поліції з письмовою заявою щодо нібито вчиненого стосовно нього правопорушення.

При підтриманні Харківською місцевою прокуратурою №1 публічного обвинувачення Ленінський районний суд Харкова визнав чоловіка винним у вчиненні злочину та призначив покарання у вигляді 1 року позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік.