Під Харковом дитина отруїлася нітратами

Иллюстративное фото: vodopodgotovka-vodi.ru / Ілюстративне фото: vodopodgotovka-vodi.ru

У селі Руська Лозова Дергачівського району Харківської області отруїлася нітратами дворічна дитина.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського обласного лабораторного центру.

Дитина у стані середнього ступеню важкості була госпіталізована до відділення реанімації та інтенсивної терапії Харківської дитячої клінічної лікарні № 1. “На теперішній час після проведеного лікування дитина виписана з лікарні у задовільному стані”, – йдеться у повідомленні.

Фахівці центру провели розслідування випадку отруєння. Встановлено, що батьки дитини для приготування їжі для неї використовували воду з власного колодязя. Концентрація нітратів у пробі води з колодязя становила 89,5 мг/дм3 при нормативному значенні не більше 50 мг/дм3.

“Батьки дитини проінформовані про понаднормативний вміст нітратів у воді індивідуального колодязя, з ними проведена бесіда щодо небезпеки вживання такої води маленькими дітьми”, – йдеться у повідомленні.

Харківський ОЛЦ МОЗ України наголошує на неприпустимості використання води з колодязів (шахтних та трубчастих) і підземних природних джерел для приготування молочних сумішей, іншої їжі та пиття дітьми до трьох років. Іншим категоріям населення воду з колодязів рекомендовано використовувати для пиття лише за умови наявності лабораторного підтвердження якості та безпечності води.

Лабцентр повідомляє, що це вже другий випадок гострого отруєння нітратами, що зареєстровано у Харківській області у поточному році.

Як повідомляв Харків Times, маля, що мешкає з батьками у Новобаварському районі Харкова, було госпіталізоване до відділення реанімації і інтенсивної терапії обласної дитячої лікарні №1.