В Україну прибув уже другий літак із Китаю з засобами захисту від коронавірусу (фото)

Фото: Офис Президента

Сьогодні в регіони України обіцяють розвести вантаж із Китаю із медичними засобами захисту від коронавірусу.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Офісу Президента у Facebook.

У Міжнародному аеропорту «Бориспіль» приземлився вантажний літак авіакомпанії SCAT, який доправив з китайського міста Сямень чергову партію медичних засобів, необхідних для боротьби з поширенням коронавірусу.

Борт доставив в Україну 300 тис. респіраторів, 35 тис. захисних костюмів, 1,8 млн медичних масок та інші засоби захисту.

Після санітарної обробки вантаж надійде на логістичний склад, а потому буде доправлений у лікарні всіх областей України.

«Вже в обід вантаж виїжджає в кожен регіон України», – повідомив заступник керівника Офісу Президента, секретар Координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко.

Засоби захисту передадуть також для потреб Національної поліції та військовослужбовців.

Крім того, вночі окремим рейсом прибуде 100 тис. ПЛР-тестів.

«З вівторка будемо мати два додаткових літаки. Це допоможе аптечним мережам швидко наповнити ринок доступними масками та іншими засобами захисту», – сказав Кирило Тимошенко.

Вночі літак вирушає до Китаю по наступний вантаж.

Фото: Офис Президента
Фото: Офис Президента

Як повідомляв Харків Times, увечері 23 березня в міжнародному аеропорту Харкова прийняли спецрейс з Києва, на якому прибули тести на коронавірус COVID-19 і спеціальні засоби захисту – костюми і маски.