У Харківській області понад 400 людей перебуває у самоізоляції через загрозу коронавірусу

Фото: censor.net.ua

На даний час на території Харківської області більше 400 осіб знаходяться в умовах самоізоляції.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Тисячі українців повертаються додому із-за кордону, в основному з країн Європи.

Вкрай важливо, аби вони усі дотримувалися визначених державними органами правил дотримування карантину.

Як повідомив очільник обласного главку Валерій Сокуренко, постанова Кабміну чітко регламентує поведінку населення під час карантину.

Необхідно уникати  масового скупчення людей, не збиратися більше двох осіб в одному місці, по можливості дотримуватися режиму самоізоляції, виходити з дому лише в разі крайньої необхідності, дотримуватися  правил особистої гігієни.

«Час для карантину це не час для відпочинку, – наголосив Валерій Сокуренко. – На сьогоднішній день в Харківській області вже зафіксований перший випадок інфікування коронавірусною інфекцією. Ми повинні зробити усе, щоб уберегти себе та своїх близьких від захворювання. Це лише початок і тільки від нас та нашої поведінки залежить подальше розповсюдження небезпечної хвороби.  Обов’язково виконуйте рекомендації лікарів, вимоги, які визначені Урядом, органами місцевого самоврядування задля захисту свого здоров’я і життя».

За його словами, з 28 березня вулиці міста, паркові зони, площі, місця скупчення людей патрулюють поліцейські. Вони проводять роз’яснювальну роботу серед населення щодо чіткого дотримання правил карантину.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області встановили сім карантинно-пропускних пунктів.