МОЗ підтвердив випадок захворювання на коронавірус у Харкові

Фото: Укринформ

Станом на 10:00 суботи, 28 березня, Міністерство охорони здоров’я офіційно підтвердило випадок захворювання на коронавірус COVID-19 в Харківській області.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення МОЗ.

Як повідомив у своєму відеоблозі керівник Харківської обладміністрації Олексій Кучер, пацієнт з COVID-19 знаходиться в ізоляції, захворювання у нього протікає в легкій формі.

“Коло контактних осіб відомо. Вони знаходяться під наглядом лікарів. Проводяться відповідні медичні заходи”, – розповів Олексій Кучер.

Як повідомили Харків Times в прес-службі обладміністрації, мова йде про випадок зараження на коронавірус COVID-19, який був виявлений 25 березня в Харкові. Діагноз, поставлений в харківській лабораторії, повинні були підтвердити в Києві, що і сталося.

Всього, за даними Центру громадського здоров’я, на ранок 28 березня в Україні зареєстровано 311 випадків коронавирусной хвороби COVID-19. За добу було зафіксовано 93 нових випадки.

З 311 лабораторно підтверджених випадків COVID-19 вісім летальних, п’ять пацієнтів одужали (чотири дорослих, 1 дитина).

За кількістю хворих лідерство утримує Київ – у столиці зареєстровано 74 випадки COVID-19.

Станом на ранок 28 березня 2020 на Центр надійшло 311 повідомлень про підозру на COVID-19. Всього з початку 2020 року надійшло 1712 повідомлення про підозру на COVID-19.

Як повідомляв Харків Times, 20 березня коронавірус виявили у дружини заступника голови Харківської облради Володимира Скоробагача Вікторії. COVID-19 діагностували після того, як вона повернулася з Франції. До Харкова хвора не приїжджала, проходила лікування в Києві.

Володимир Скоробагач з коронавірусом госпіталізований в київську лікарню.