За вирощування кукурудзи на землі Міноборони чиновнику, підприємцю і екс-поліцейському загрожує в’язниця

У Харківській області чиновника, підприємця і екс-поліцейського підозрюють у захопленні землі Міноборони.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Посадовцю райдержадміністрації, підприємцю та екс-керівнику відділення поліції повідомлено про підозру у захопленні землі Міністерства оборони.

Встановлено, що заступник голови райдержадміністрації спільно з підприємцем та за сприянням екс-керівника Печенізького відділення поліції, який забезпечував приховування злочину, незаконно захопили земельну ділянку загальною площею понад 31 га, яка відноситься до земель Міністерства оборони.

«Зловмисники здійснювали на ній незаконний посів та вирощування кукурудзи. Такими протиправними діями вони завдали збитків державі на суму понад 1,3 млн грн», – повідомив заступник прокурора області Сергій Шевцов.

Усім трьом правопорушникам оголошено про підозру і вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Вказане кримінальне провадження розслідує територіальне управління ДБР у м. Полтава, оперативний супровід – Харківське управління ДВБ Національної поліції України.

Досудове розслідування та слідчі дії тривають.

Посадовцю райдержадміністації та підприємцю загрожує  обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.

Екс-правоохоронцю загрожує позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.