У Харківській області встановили сім карантинно-пропускних пунктів (фото, відео)

У Харківській області почали працювати сім стаціонарних постів із забезпечення карантинних заходів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.


Карантинно-пропускні пункти розташовані на адміністративних кордонах Харківської, Сумської та Полтавської областей. До роботи на КПП залучені працівники Нацполіції, Нацгвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій та медики, Державної прикордонної служби.

«Стаціонарні пости створені на підставі  рішення Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської обласної державної адміністрації та з метою забезпечення виконання заборон, визначених постановою Кабінету Міністрів України  «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», – йдеться у повідомленні.

Служба на даних постах триватиме цілодобово, для їх функціонування створені всі необхідні умови. Правоохоронці забезпечені засобами індивідуального захисту – медичними масками та гумовими рукавичками.

За словами заступника начальника Ізюмського відділу поліції Сергія Гута, пости створені для контролю і припинення перетинання адміністративного кордону особами, які мають ознаки хвороби та перевищення температури тіла. До функцій поліції також відноситься забезпечення публічного порядку та безпеки дорожнього руху, попередження і розкриття злочинів, виявлення та документування порушень адмінзаконодавства.

Огляд громадян проводиться виключно в транспортних засобах, на яких вони пересуваються. Визначено алгоритм спільних дій усіх задіяних на КПП служб. У разі виявлення осіб, температура тіла яких перевищує норму, але є не дуже високою, органи санітарно-епідеміологічної служби інформують про такий факт своїх колег.  Вони організують за даним громадянином нагляд за місцем його перебування. Якщо ж температура тіла людини перевищує 38 градусів, на пост прибувають медики та госпіталізують хворого до медичного закладу.

Як повідомляв Харків Times, до пацієнтів з підозрою на COVID-19 будуть приїжджати мобільні медбригади.