Суд в Харкові відмовився карати співробітницю кафе за порушення карантину

Фото: atr.ua

Фрунзенський районний суд м. Харкова повернув до управління Патрульної поліції в Харківській області матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення карантину співробітниці кафе «Чарка Бар», що розташоване на бульварі Юрьєва, 19-В.

Про це Харків Times дізнався з постанови суду.

У протоколі, складеному за фактом порушення, відзначалося, що продавчиня кафе 23 березня об 11:45 “не припинила роботу закладу та здійснювала прийом відвідувачів, чим порушила вимоги пп.3 п. 2 Постанови КМУ № 211 від 11.03.2020 року.”

За вказане правопорушення передбачена адміністративна відповідальність ч. 1 ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину). Ця стаття передбачає штраф для громадян – від 17 до 34 тисяч гривень, а для посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень.

Розглянувші матеріали справи, суддя Оксана Алтухова дійшла висновку, що в протоколі не достатньо інформації  для притягнення до адмінвідповідальності працівниці кафе.

Зокрема, не долучені докази, які підтверждують, що вказана особа дійсно працює продавцем закладу-кафе «Чарка Бар».

Окрім цього, у протоколі не надано доказів того, що особа, відносно якої він складений «здійснювала прийом відвідувачів».

Враховуючи ці обставини, суддя постановила повернути матеріали про притягнення до адміністративної відповідальності за ст. 44-3 КУпАП до управління Патрульної поліції в Харківській області – для належного оформлення.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області за порушення карантину відкрито чотири кримінальних справи, та складено 160 протоколів.