За жорстоке вбивство приятеля житель Куп’янська сидітиме довічно – Верховний суд

Верховний суд залишив у силі вирок про довічне ув’язнення молодому чоловіку, котрий забив свого приятеля та виніс його майно з квартири.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Районний суд визнав мешканця Куп’янська «винним у вчиненні розбою, поєднаному із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, умисному вбивстві з корисливих мотивів та таємному викраденні чужого майна, вчиненому повторно, поєднаному з проникненням у житло».

Суд призначив покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

27-річний засуджений влітку 2016 року зайшов у гості до приятеля, з яким познайомився напередодні, і убив його.

«Переконавшись, що знайомий проживає у квартирі один, зловмисник взяв металеві ножиці та спричинив йому не менше 30 ударів в область голови, шиї та грудної клітини. Від отриманих ушкоджень господар квартири помер. А злочинець ще протягом декількох днів повертався до квартири, де знаходився вбитий, та виносив майно останнього», – розповів заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Михалік.

Під час розгляду справи у суді вбивця частково визнав свою провину у вчиненому під тиском зібраних під час досудового розслідування доказів, досліджених у судовому засіданні.

Обвинуваченим та його захисником було подано касаційну скаргу. Верховний Суд України залишив касаційну скаргу без задоволення, а вирок – без змін.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові двоє раніше судимих чоловіків жорстоко вбили дівчину, а тіло спалили, заради привласнення майна.