Стало відомо, коли завершиться навчальний рік і що буде з ЗНО

Фото: bessarabiainform.com

Навчальний рік в Україні завершиться 1 липня, а держатестація для учнів 4 і 9 класів скасовується.

Про це Харків Times дізнався з публікації ІА «Інтерфакс-Україна».

Навчальний рік в Україні завершиться так, як передбачено чинним законодавством, 1 липня, повідомила виконуюча обов’язки міністра освіти і науки країни Любомира Мандзій в ефірі телеканалу “Україна 24” в четвер.

Що стосується 11-класників, то якщо учні повернуться в школи після карантину в травні, то пробне зовнішнє незалежне тестування пройде також у травні, а основна сесія ЗНО розпочнеться орієнтовно після 20-х чисел червня.

Якщо ж навчання після карантину почнеться лише в червні, то пробне ЗНО буде організовано на початку червня.

“Завершення навчального року для випускників 11-х класів буде залежати від завершення основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання”, – додала Мандзій.

Що стосується державної підсумкової атестації для учнів 4 і 9 класів, то за словами в. о. міністра така атестація буде скасована.

Крім того, в. о. міністра додала, що якщо так вийде, що учні не повернуться після карантину до червня, то на початку наступного року в вересні у вчителів буде можливість пройти весь матеріал, який припадав на час карантину.

Мандзій додала, що в залежності від ситуації зовнішнє незалежне тестування буде проведено в червні-серпні. Якщо ЗНО розпочнеться в середині серпня, то його результати будуть відомі в середині вересня.

“У таких умовах вступна компанія до вищих навчальних закладів завершитися до середини жовтня”, зазначила вона.

У разі, якщо навчання в школах продовжиться до червня, то вступну компанію до вищих навчальних закладів буде продовжено, про що повідомлять пізніше.

Як повідомляв Харків Times, Міністерство освіти і науки України на час карантину організувало онлайн-трансляцію занять з підготовки до ЗНО.