У конфлікті через порушення карантину постраждав поліцейський

Поліцейські встановлюють обставини конфлікту, під час якого працівник сектора реагування патрульної поліції отримав травми. Також із заявою про нанесення тілесних ушкоджень звернулася одна з учасниць конфлікту.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Як повідомляється, конфлікт стався 24 березня, коли поліцейські перевіряли дотримання карантинного режиму на території Сахновщинського району. Під час заходів вони виявили мотоблок з причепом, в якому знаходилися дрова. Власник підтвердив поліцейським, що продає дрова.

“При складанні адміністративного протоколу за ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні порушення чоловік поводився агресивно і відмовився виконувати вимоги працівників поліції. Житель району на мотоблоку намагався покинути місце події, при цьому наїхав на інспектора сектора реагування патрульної поліції, який спробував обмежити рух правопорушника”, – повідомили в поліції.

За інформацією поліцейських, дружина власника мотоблока також не виконувала вимоги правоохоронців і “намагалася перешкодити їхнім діям щодо правопорушника”.

Для з’ясування всіх обставин на місце прибула слідчо-оперативна група Сахновщинськоговідділу поліції на чолі з керівництвом відділу. У даній ситуації, згідно зі ст. 44-45 Закону України “Про Національну поліцію”, поліцейські мали підстави застосувати заходи фізичного впливу та спеціальні засоби «наручники». Порушника доставили до Сахновщинського ВП для подальшого складання матеріалу.

В результаті події інспектор сектора реагування патрульної поліції отримав тілесні ушкодження та звернувся до районної лікарні.

За даним фактом слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу.

25 березня до Сахновщинського відділ поліції звернулася місцева жителька і її дочка з заявою про нібито отримані жінкою тілесні ушкодження під час конфлікту.

Дане звернення зареєстровано в Єдиному обліку Сахновщинського відділу поліції. За даним фактом проводиться збір первинного матеріалу і встановлюються свідки.

Слідчі також вивчають відеозаписи з місця події.

Як дізнався Харків Times з повідомлення харків’янки Олени Бабаян в Facebook, учасницею конфлікту була мати дівчини. За твердженням харків’янки, її маму побив заступник начальника Сахновщинського відділення поліції Сергій Кудлай. При цьому поліцейський був п’яний і погрожував, що підкине жінці наркотики, розповіла Олена Бабаян.

Як повідомляв Харків Times, з моменту введення карантинних заходів поліція Харківської області склала 152 протоколи за порушення його правил.