У Харківській області понад 200 людей перебувають у самоізоляції через коронавірус

Фото: suspilne.media

Понад 200 людей у Харківській області знаходяться на самоізоляції через COVID-19.

Про це Харків Times дізнався з публікації Суспільного.

Дані про тих, хто повернувся з-за кордону, передають до лабораторного центру. Працівники цієї установи відстежують епідситуацію в регіоні і просять громадян протягом щонайменше двох тижнів дотримуватися режиму самоізоляції. У цей час можна контактувати з людьми не довше 15 хвилин й на відстані півтора метра, кажуть у Міністерстві охорони здоров’я. Винятком є звернення до лікаря.

Наразі понад 200 людей у Харківській області знаходяться на самоізоляції через коронавірус. Вони заповнили відповідну згоду і її дотримання контролюється.

Два рази на добу медичний працівник чи інша особа приходить вимірювати температуру. Якщо людини вдома немає, звертаються до поліції, каже керівниця відділенням небезпечних інфекцій лабцентру Ганна Сухорукова.

«Є особи, які надають зовсім недостовірну інформацію квартири, де вони мешкали декілька років тому. Робота по цим випадкам проводиться — десь від 10 до 20 випадків”, — пояснює вона.

За порушення режиму самоізоляції передбачений штраф, розповіла речниця Нацполіції області Оксана Калмикова: “Передбачене покарання у вигляді штрафу для громадян від 17 до 34 тис. грн. Якщо правопорушення скоєне посадовою особою, то від 34 до 170 тис. грн. Усі списки, які потрапляють до працівників поліції, вони відпрацьовуються, адреса за адресою”.

Кримінальних проваджень через порушення правил карантину у самоізоляції в області поки не відкривали.

Як повідомляв Харків Times, на карантині знаходиться кожен п’ятий житель Землі.