Суд виніс вирок чоловікові за вбивство з помсти

Фото: aif.ua

Дергачівський районний суд Харківської області визнав винним в умисномі вбивстві жителя селища Коломак і засудив його до 10 років позбавлення волі (ч. 1 ст. 115 КК України).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Встановлено, що в кінці лютого 2019 компанія з п’яти чоловіків в одному з закладів вживала алкогольні напої. Під час застілля між двома з них виникла сварка, і один вдарив іншого в ніс, розбивши йому окуляри.

44-річний чоловік, якого вдарили, вийшов на вулицю, щоб снігом змити кров з обличчя. Повернувшись в приміщення, він дізнався, що його кривдник пішов у своїх справах на кілька хвилин. Ображений чоловік взяв у руки порожню пляшку з-під випитого алкоголю і, побачивши, що товариш по чарці, який його вдарив, повертається, повалив його на підлогу і завдав не менше трьох ударів в область голови. Травми виявилися несумісними з життям – побитий помер на місці.

При розгляді справи судом вбивця свою провину не визнавав, стверджував, що тільки оборонявся від протиправної поведінки потерпілого.

Прокуратура вважає покарання у вигляді 10 років позбавлення волі м’яким покаранням і готує апеляцію, наполягаючи на більш суворому покаранні за вказаний злочин (максимальна санкція – позбавлення волі на 15 років).

Як повідомляв Харків Times, у Харкові поліцейські затримали чоловіка за скоєння вбивства дружини у День закоханих.