Зеленський призначив головою Богодухівської РДА підприємця Рисцова

Президент Володимир Зеленський призначив головою Богодухівської районної державної адміністрації Харківської області Анатолія Рисцова.

Про це Харків Times дізнався з розпорядження президента №216/2020-рп від 24 березня.

“Призначити Рисцова Анатолія Васильовича головою Богодухівської районної державної адміністрації Харківської області”, – йдеться у документі.

Іншим розпорядженням Зеленський звільнив з посади голови Борівської РДА Віталія Кіяна.

Як повідомляв Харків Times, приватний підприємець Анатолій Рисцов вказав у його декларації кандидата на посаду, що він та його дружина Анастасія Швець мають у власності та арендують низку офісів у Харківській та Сумській областях. Вони, а також їхня донька володіють земельними ділянками у цих областях. Рисцов також задекларував житловий будинок площею 220 кв. м у Богодухові та нежитлове приміщення площею 175,3 кв. м. Крім того, у декларації вказаний недобудований офіс у Богодухові площею 666,76 кв. м.

Рисцов володіє легковими автомобілями BMW Х6 2012 року випуску та ВАЗ 211140 2011 року випуску. Також у власності Рисцова та його дружини є вісім вантажних автомобілів.

Підприємець задекларував 700 тис. гривень та 55 тис. доларів готівкових коштів, його дружина – 120 тис. гривень готівкою. На банківських рахунках у Рисцова знаходиться 26,58 тис. гривень, в його дружини – 7,256 тіс. гривен.

Рисцов отримав у 2019 році 51,6 тис. гривень заробітної плати у ПП “Нова Ера ХХІ”, 987,166 тис. гривень доходу від зайняття підприємницькою діяльністю, 86,280 тис. гривень дивидендів та інші доходи, а його дружина – 977,014 тис. гривень доходу від зайняття підприємницькою діяльністю.

Анатолій Рисцов зареєстрований як фізична особа підприємець та володів приватним підприємством ПП “Нова Ера ХХІ”. У грудні він продав свою 100%-ну долю у власності сестрі своєї дружини Алісі Швець.

За даними порталу Zакупівлі, ФОП “Рисцов Анатолій Васильович” став переможцем 56 тендерів на поставку металопластикових вікон, дверей тощо на загальну суму 1,8 млн гривень, з них договори на 1 млн гривень були підписані з Харківським національним університетом внутрішніх справ.

За даними ЦВК, на позачергових парламентських виборах 2019 року Рисцов був довіреною особою кандидата у народні депутати від партії “Слуга народу” Олексія Красова, який переміг у 180 виборчому окрузі. На даний час Рисцов є помічником-консультантом Красова на громадських засадах.