Ремонт дороги Мерефа-Лозова-Павлоград: що планують зробити у цьому році

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

В 2020 році планується завершити комплекс робіт на автомобільній дорозі Р-51 Мерефа – Лозова – Павлоград.

Про це Харків Times повідомили в Службі автомобільних дорог Харківської області.

В цьому році заплановано влаштування верхніх шарів покриття – 61 км. Також планується виконати роботи з облаштування дороги: влаштування автобусних зупинок, з’їздів та примикань, завершення робіт з укріплення узбіч, встановлення дорожніх знаків, вирубка залишкової порослі в межі відводу проїзної частини та влаштування дорожньої розмітки.

Довідка: Траса була побудована у 1960-х роках минулого століття, вона з’єднує 4 райони: Харківський, Зміївський, Первомайський і Лозівський. Протяжність автошляху по регіону складає 132 км. На балансі Служби знаходиться 123 км. ділянки по містах Первомайський та Лозова знаходяться в комунальній власності місцевих громад.

Ремонт цієї дороги розпочався у 2017 році. У минулому році по всій протяжності автомобільної дороги в межах Харківської області було відновлено 76 км асфальтобетонного покриття та введено в експлуатацію 49 км (ділянки виконані у повному обсязі).

Як повідомляв ХарківTimes, станом на початок серпня 2019 року на дорозі “Мерефа-Лозова-Павлоград” виконали 2/3 запланованого ремонту.