Облрада виділила 45 млн гривень медикам області і готова дати ще 48 для боротьби з пандемією

Фото: oblrada.kharkov.ua

З обласного бюджету виділили 45 млн грн на підтримку лікарів і медичного персоналу обласних комунальних установ.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі облради.

В обласному бюджеті знайшли додаткові кошти для боротьби з поширенням коронавірусу.

Про це на нараді з протидії COVID-19 заявив голова облради Сергій Чернов.

«З обласного бюджету вже спрямовано 45 млн грн на підтримку лікарів та медичного персоналу обласних комунальних установ, які будуть контактувати з харків’янами і мешканцями області, – повідомив голова обласної ради. – В обласному бюджеті маємо ще 48,5 млн грн резервного фонду. Ці кошти у разі необхідності без проведення пленарних засідань, а лише за погодженням бюджетної комісії будемо виділяти задля боротьби із пандемією».

Також Сергій Чернов розповів, що відповідну допомогу надають й депутати обласної ради у своїх округах, перебуваючи цілодобово без виключення на зв’язку. Зокрема, депутати допомагають місцевій владі у реалізації рішень обласного штабу та координують забезпечення  своїх міст і районів усіма необхідними засобами захисту.

«Регіон має достатній ресурс. Кожного дня у Харківську область різними можливостями доставляються засоби захисту та сучасне обладнання. Спільними зусиллями в найближчий час ми зможемо забезпечити усім необхідним медичний персонал наших опорних медичних закладів, які будуть працювати в разі необхідності з боротьбою COVID-19. Серед таких закладів Обласна інфекційна лікарня, Обласна дитяча інфекційна лікарня, Центр екстреної медицини катастроф та швидкої допомоги, а також Бюро судово-медичної експертизи», – додав голова обласної ради.

Як повідомляв Харків Times, у Харківській області посилили заходи протидії коронавірусу.