Через коронавірус Харківську облраду продезінфікували, дев’ятьох відправили на самоізоляцію

Фото: rbc.ua

У Харківській обласній раді провели дезінфекцію приміщень, у яких працював захворілий на Covid-19 заступник голови облради Володимир Скоробагач. Співробітників, які з ним контактували, відправили на самоізоляцію під суворим контролем медиків.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Укрінформу з посиланням на начальника відділу по роботі з громадськістю та ЗМІ облради Володимира Дягілева.

«Санітарно-епідеміологічна служба провела дезінфекцію приміщень та документації, окрім кабінету заступника голови, ще приміщення, де він теоретично міг бути. Дев’ятеро співробітників, які безпосередньо з ним контактували, знаходитимуться в режимі суворої самоізоляції під контролем медиків. У жодного немає якихось симптомів захворювання. Ще частина працівників апарату обласної ради без шкоди роботі тепер працюватимуть дистанційно», – розповів Дягілев.

Як повідомив голова обласної ради Сергій Чернов, наразі розглядається можливість роботи постійних комісій в онлайн-режимі, а також варіанти проведення пленарного засідання, якщо у цьому буде нагальна потреба.

В Будинку рад (вул. Сумська, 64) приміщення, окрім обласної ради, використовуються також обласною державною адміністрацією та департаментами Харківської міської ради.

Як запевнив директор обласного комунального виробничо-експлуатаційного підприємства «Держпром», яке управляє Будинком рад, Микола Чехунов ще до підтвердження Covid-19 у заступника голови облради в усій будівлі посилили санітарні заходи.

«Від початку карантину збільшено кількість вологих прибирань, збільшена вдвічі концентрація миючих і дезінфікуючих засобів. Дуже ретельно миються ручки дверей, зокрема. Зобов’язали всіх провітрювати регулярно приміщення. У кожній вбиральні є ємності з дезінфікуючим засобом з вмістом спирту не менше 75%. Також на вході в будівлю на першому поверсі є столик з дезінфікуючим засобом для оброблення рук», – сказав Чехунов.

Як повідомляв Харків Times, заступник голови Харківської облради Володимир Скоробагач з коронавірусом госпіталізований у київську лікарню.

Перший випадок захворювання на коронавірус COVID-19, виявлений 20 березня у мешканки Харківської області, діагностували у дружини заступника голови Харківської обласної ради Володимира Скоробагача Вікторії.