Порушення карантину у Харкові – поліція склала 32 протоколи

Фото: hk.npu.gov.ua

З початку проведення превентивних заходів поліцейські Харківщини зафіксували 32 порушення правил дотримання карантину. За всіма фактами складено протоколи за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Продовжували працювати у звичайному режимі та приймали відвідувачів чотири кафе в Індустріальному, Холодногірському та Шевченківському районах та заклад громадського харчування в Основ’янському районі міста.

По провулку Мовчанівському в Основ’янському районі міста заклад з продажу меблів здійснював підприємницьку діяльність.

У Київському районі чоловік реалізовував товар без засобів індивідуального захисту.

Двоє громадян у Холодногірському районі здійснювали ремонт одягу та взуття.

16 магазинів з продажу різних товарів в Індустріальному, Немишлянському, Московському, Слобідському, Новобаварському, Холодногірскому, Куп’янському, Красноградському, Чугуївському, Балаклійському, Лозівському, Сахновщинському, Кегичівському районах здійснювали господарську діяльність, чим порушили вимоги постанов Кабінету Міністрів України.

Адміністратор автомийки по вулиці Клочківській не припинив роботу закладу та обслуговування відвідувачів, у зв’язку з чим також був протягнений до адміністративної відповідальності.

Згідно змін до законодавста України від 17 березня за порушення правил карантину передбачено штраф для громадян – від 17 до 34 тисяч гривень і для посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень.

Як повідомляв Харків Times, за добу, 19 березня, у Харкові поліцейські склали п’ять адміністративних протоколів за порушення правил дотримання карантину. Серед порушників – чотири підприємці та водій автобуса.