Надзвичайна ситуація в області: як зміниться життя харків’ян

Фото: ХарківTimes

У суботу, 21 березня, Комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ХОДА ввела режим надзвичайної ситуації регіонального рівня в Харківській області через загрозу поширення коронавірусу Covid-19.

Як повідомляє Харків Times рішення про введення НС було прийнято після того, як ситуація з поширенням коронавірусної інфекції погіршилася, коли був виявлений перший випадок цього захворювання у мешканки Харківської області.

Для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації в області буде створено штаб, який очолить заступник голови ХОДА Михайло Черняк.

Управлінню розвитку транспортної інфраструктури ХОДА доручено проаналізувати питання про можливість повної зупинки громадських перевезень в області та розробити порядок дій в цьому випадку.

Керівники районів, що межують з Луганської та Донецької областями, згідно з розпорядженням, виданим за підсумками засідання КТЕБ, повинні підготувати план дій в разі заборони перетину кордону.

Начальник ГУ НП в Харківській області Валерій Сокуренко повідомив про заходи щодо забезпечення самоізоляції осіб, які повернулися в регіон з країн з небезпечної епідситуацією. За його словами, частина тих, хто повернулися з-за кордону, порушують режим обсервації. Для контролю за режимом обсервації будуть залучені студенти і курсанти навчальних закладів системи МВС.

Після засідання голова Харківської ОДА Олексій Кучер повідомив журналістам, що поки нічого не змінюється. Він зазначив, що введення режиму НС на регіональному рівні в разі поширення коронавируса дозволить оперативно приймати управлінські рішення в ручному режимі.

“Наприклад, ми можемо перекрити кордони для того, щоб з інших областей, в яких зафіксовано більше уражень коронавірусом, ми можемо просто не допускати. Якщо буде поширюватися коронавірус, ми можемо зупинити швидко транспорт. Тому що ми знаємо, і це необхідно підтвердити і визнати, що не виконуються ті заходи, які були зафіксовані. По 10 осіб перевізники не перевозять в одній машині, тому є істотна і серйозна загроза поширення коронавірусу”, – розповів Олексій Кучер.

Як повідомляв Харків Times, 20 березня був виявлений перший випадок зараження коронавірусом  мешканки Харківської області. Covid-19 виявили у дружини заступника голови Харківської облради Володимира Скоробагач Вікторії. Володимир Скоробагач кілька днів відчуває нездужання: у нього підвищена температура і слабкість. Проте тести не підтверджують у нього коронавірусну інфекцію.