У Харкові на пятьох осіб склали протоколи за порушення карантину (відео)

За добу, 19 березня, у Харкові поліцейські склали п’ять адміністративних протоколів за порушення правил дотримання карантину. Факти порушень були зафіксовані в Київському та Новобаварському районах міста.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

У Київському районі 41-річний підприємець не припинив роботу кафе на майдані Конституції, а 42-річний – здійснював торгівлю непродовольчими товарами на ринку «Барабашова».

На Білгородському шосе патрульні поліцейські виявили водія, який здійснював міське перевезення пасажирів на транспортному засобі «I-VAN» з перевищенням встановленої норми.

В Новобаварському районі по проспекту Любові Малої здійснював господарську діяльність шиномонтаж, а на вулиці Москалівській продовжував свою роботу магазин будівельних матеріалів.

За всіма виявленими фактами поліцейські склали у відношенні порушників протоколи за ч. 1 ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкцією статті передбачено штраф для громадян – від 17 до 32 тисяч гривень і для посадових осіб – від 34 до 170 тисяч гривень.

Як повідомляв Харків Times, Верховна Рада ввела адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення правил карантину при коронавірусі (COVID-19).