СБУ прикрила в Харкові мережу “інтимних салонів” (відео)

Служба безпеки України припинила у Харкові діяльність мережі “салонів з надання інтимних послуг”.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули.

“Оперативники спецслужби встановили, що четверо організаторів нелегального бізнесу створили в обласному центрі мережу підпільних салонів із надання інтимних послуг. Учасники злочинного угрупування підшуковували жінок, які перебували у скрутному матеріальному становищі. Вони пропонували високооплачуваний дохід, не розкриваючи деталей, а у процесі “оформлення на роботу” схиляли до заняття проституцією”, – йдеться у повідомленні.

За оцінками правоохоронців, підозрювані втягнули до незаконної діяльності понад 100 дівчат.

Для координації діяльності салонів був створений “підпільний кол-центр”, оператори якого брали заявки від клієнтів, розміщували в інтернеті рекламу інтимних послуг й оголошення для “вербування” жінок. При вході в інтернет працівники цього центру з метою конспірації “використовували картки іноземних операторів мобільного зв’язку”.

Співробітники СБУ провели дев’ять обшуків – в тому числі за місцем проживання підозрюваних і в “кол-центрі”.

Наразі вирішується питання повідомлення фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 303 Кримінального кодексу (сутенерство або втягнення осіб у заняття проституцією).

Як повідомляв Харків Times, у січні співробітники Служби безпеки України блокували в Харківській області діяльність злочинного угруповання, причетного до масштабного підпільного виробництва фальсифікованих лікарських засобів з групи нейростимуляторів.