Майже 300 автобусів з’їхали з ліній – Водовозов

Фото: allkharkov.ua

Майже 300 автобусів сьогодні, 20 березня, зійшли з ліній через небажання отримати штрафи за перевезення пасажирів понад встановленою кількостю.

Про це заявив на прес-конференції заступник Харківського міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов, передає кореспондент Харків Times.

Зокрема, поліція виписала кілька штрафів водіям автобусів 296 маршруту на на П’ятихатках.

“Водії не готові сплачувати штрафи, а коли вони відмовляються везти понад 10 пасажирів – їм погрожують та б’ють”, – сказав Водовозов.

Так, вчора, 19 березня, у Ледному пасажири витягли 60-річного водія з автобусу та побили його.

До того ж, поліція зупиняє громадський транспорт на маршрутах та перевіряє кількість пасажирів у салоні, що затримує машини на лінії та створює конфлікти.

Зараз працюють на лініях близько 300 автобусів – половина від їх загальної кількості.

За словами Водовозова, є близько 50 трамваїв та тролейбусів, які можна вивести на лінії, але не вистачає водіїв. Водовозов заявив, що якщо знайдуться ті, хто має право управління міським електротранспортом, їх хоча б тимчасово візьмуть на роботу.

Також заммера зазначив, що для того, щоб справитися із перевезенням пасажирів за існуючих обмежень, треба збільшити парк у 10 разів, цього не може зробити жодне місто.

Як повідомляв Харків Times, мер Харкова Геннадій Кернес сьогодні, 20 березня, підписав звернення до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля із проханням відновити перевезення пасажирів у КП “Харківський метрополітен”.