Губернатор Кучер звільнив начальника обласного Департаменту охорони здоров’я, бо той “не впорався із завданнями”.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер звільнив директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Вадима Іваннікова, якого призначив на цю посаду 11 березня.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

На брифінгу сьогодні, 20 березня, Кучер зазначив, що новий очільник департаменту Вадим Іванніков “не впорався із поставленими завданнями”.

Судячи з усього, звільнення чиновника пов’язане з ініціативою передачі апаратів ШВЛ з районних лікарень до обласних. Таке розпорядження за підписом Іваннікова вчора, 19 березня, було розіслано у райони області. Губернатор скасував дане розпорядження. В обладміністрації запевняють, що сьогодні, 20 березня, навіть ті апарати, які були відправлені, повертають до районних лікарень.

“Це рішення було прийнято Іванніковим, й Іваннікова я звільнив. На жаль, необхідно констатувати, що він не впорався із поставленим завданням, і це – одна з підстав”, – заявив Кучер.

Як повідомляв Харків Times, губернатор області Олексій Кучер спростував вчорашню, 19 березня, заяву мера Харкова Геннадія Кернеса про наявність у Харкові 22 двох осіб із підозрою на коронавірусну інфекцію COVID-19, назвавши його таким, що не відповідає дійсності.