22-річний харків’янин вкрав Hyundai у дідуся своєї колишньої дівчини

Фото: hk.npu.gov.ua

Правоохоронці затримали 22-річного хлопця, який вкрав автомобіль Hyundai Accent, що належав 66-річному мешканцю Мерефи. Постраждалий є дідусем дівчини, з якою викрадач мав стосунки.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіції області.

З заявою про крадіжку 66-річний чоловік звернувся до поліції 19 березня близько 00:20. Заявник повідомив, що з території двору багатоповерхового будинку невідомі викрали його транспортний засіб. Під час бесіди пенсіонер згадав, що кілька місяців тому колишній співмешканець його онуки вкрав у нього запасні ключі, але до поліції потерпілий з даного приводу не звертався.

Протягом години поліцейські з’ясували, хто викрав в пенсіонера автівку. Зловмисником виявився 22-річний харків’янин, якого знайшли у викраденому Hyundai Accent. Хлопець був в стані алкогольного сп’яніння.

На автовикрадача складено протокол за ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Також відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п’яти років. Чоловіку повідомлено про підозру у скоєнні даного злочину.

Як повідомляв Харків Times, 29-річний чоловік видавив скло і поїхав кататися.